zaterdag 6 juli 2013

De FLHRCI Road King Classic van Rien Dingemanse

De Harley-Davidson FLHRCI Road King Classic
 van Rien Dingemanse, gebouwd door Motoport Goes.


In onze zoektocht naar Harley specials die door Authorized H-D Dealers gebouwd zijn als showbike of in opdracht van één van hun klanten, kwamen we, inmiddels al weer lange tijd geleden, in het Zeeuwse land de Road King van Rien Dingemanse tegen. De motor is bij H-D Goes gebouwd en de man die het daar voor het zeggen heeft is Izaak de Regt. Izaak blijkt weer de zwager van Rien te zijn, en kon dus met een gerust hart de Road King aan Rien verkopen; ze bleef immers ´in de familie´!


Een gure wind blaast over ´t Zeeuwse land en de Road King word net de werkplaats uitgeduwd als ik foto´s kom maken. Er ligt al pekel en terecht mag daarom de FLRRCI niet naar een wat fraaiere locatie worden gereden. 

Meer foto's en tekst na de 'Jump-Break' - 'Meer Lezen' 
TECHNISCHE GEGEVENS ONDERAAN DE FOTOSERIE


We maken daarom de foto´s naast de zaak; Motoport Goes.  Om weer wat op temperatuur te komen doen we een koffietje en vraag ik Izaak naar de achtergrond van deze Road King. “Rien koos voor deze Road King, omdat hij erg van toeren houdt en dat moet vanzelfsprekend dan ook comfortabel gebeuren. Daarnaast moet er de mogelijkheid zijn om veel bagage mee te kunnen nemen,” aldus Izaak, die het leuk vond om de FLHRCI voor zijn zwager te verbouwen tot volwaardige touring bike. Rien had duidelijk zijn voorkeuze kenbaar gemaakt, wat smaakvolle accessoires en vooral véél toer comfort!Gassen
Rien rijdt al lang motor en verteld zijn verhaal; “Op mijn 18e kocht ik mijn eerste motor. Het was een off-the-road, net als de twee daarop volgende motoren, twee Yamaha's en een Honda. Met een groepje hebben we vele jaren op de zondagochtenden de beest uitgehangen. Na die tijd volgde er een 'motorloze' periode van 10 jaar. Mijn eerstvolgende motor was een Honda VF750 custom. Die heb ik 6 jaren gehad maar weinig op gereden. Het achterop zitten was voor mijn vriendin geen pretje.” Dus was de lol er voor beiden toch wel een beetje er af en Rien moest zijn vriendin weer van de geneugten van het motorrijden zien te overtuigen. “Twee jaar geleden heb ik mijn vriendin enthousiast gekregen om eens met de motor op vakantie te gaan, "maar dan niet op dat zadel en er moet wel bagage mee kunnen" waren haar terechte voorwaarden. Een mooi excuus voor mij om een andere motor te kopen. Het oude off-the-road gevoel kwam weer boven en het werd een Honda Varadero. Een fijne toermotor, drie grote koffers erop en 'gassen'. We zijn er twee keer mee op vakantie geweest en hebben de smaak van motorreizen te pakken gekregen.

 Harley Dag
Toen Rien en zijn meisje twee jaar geleden voor het eerst naar de Harley Dag in Breda zijn geweest sloeg de vonk goed over. Al jaren was de Road King zijn favoriet maar door de hoge aanschafprijs had Rien de keuze nooit serieus overwogen. Maar nadat zij vorig jaar opnieuw naar Breda waren gegaan, wisten ze zeker dat het er eens van zou komen. Nu is het dan zover, ondanks de wel zeer hoge prijs. “Maar ja”, zegt Rien, “dan begint het pas. Dan krijg je zo'n 800 pagina's tellend accessoire boek onder je neus. Een absolute must was een ander zadel met verstelbare rugsteun. Tevens omdat het standaard zadel niet geschikt is om lang achterop te zitten. De twee zijkoffers vonden we onvoldoende ruimte bieden voor lange ritten. Dus wilden we ook de bijpassende topkoffer en voor korte afstanden in plaats daarvan een sissybar. Nog maar afwachten of we die wel gaan gebruiken want die topkoffer is een plaatje.” Rien heeft gekozen voor de optie om alles ‘detachable’ te monteren, in goed Nederlands is dat vrij vertaald ‘makkelijk verwijderbaar’. Alle accessoires zoals de koffer en de sissybar kunnen binnen enkele seconden met een simpel kliksysteem omgewisseld worden, of naar keus kan er met een bijna kale motor worden gereden. Een slim systeem dus, wat urenlang sleutelen voorkomt. Om de fiets wat aan te kleden, heeft Rien nog het één en ander uitgezocht. “Ook hebben we sierringen ‘Bezels’ om de lampen laten plaatsen en 'smoke' kleurige knipperlichten. Tenslotte nog verchroomde covers op de passagiers voetsteunen en een chromen fender skirt. Toen was het wel weer even genoeg.” Een beste lijst, en alles bij elkaar ‘geen kattepis’ Ook al garanderen al deze accessoires ( ook bij eventuele verkoop of inruil ) een behoorlijke waardevermeerdering, het is toch veel geld! ( en néé, ik laat mij niet verleiden tot het maken van geintjes over zunige Zeeuwen…) 


 Rien heeft enorm veel plezier en comfort op zijn Road King Special en zijn vriendin is weer helemaal happy als zij achterop zit. Er zijn nog genoeg wensen zoals andere spiegels en diverse chrome accessoires voor het motorblok. Maar de eerstvolgende aanpassing zal waarschijnlijk wel van Screamin’ Eagle komen, want iets meer sound uit de uitlaten is toch wel gewenst. Maar voorlopig is het lekker rijden en genieten op de ‘King. “In mei zijn we drie weken door Frankrijk gaan toeren. We konden haast niet wachten. Inmiddels hebben we de trip door Frankrijk met mijn eerste H-D al weer geruime tijd achter de rug. Wat een ervaring overigens: een week door de bergen naar Zuid-Frankrijk met volle bepakking, flaneren met de motor over de boulevard in Saint-Tropez, door de mensenmassa rijden tijdens het filmfestival in Cannes en een rondje over het stratencircuit van Monaco twee dagen voor de Grand Prix Formule 1. Super! Ik kan haast niet wachten op het voorjaar.”Motoport Goes
Nobelweg 4
4462 GK Goes
tel. 0113-231640
fax 0113-212074
www.motoportgoes.nl
info@motorportgoes.nl


FLHRCI Road King two tone Smokey Gold / Vivid Black

5117-04        FLHR Road King touring seat
52474-01A    Adjustable rider backrest Road King Classic
53147-98A    Road King Classic leather tour-pak
53127-96B    Detachable rear docking hardware kit
53104-97A    Detachable front docking hardware kit
53450-97C    Detachable passenger backrest docking kit
53107-96      Detachable tour-pak rack
91887-98      Road King Classic saddelbag liners
53621-98      Liner for road king classic tour-pak
52933-97A    Detachable passenger sissy bar upright
52886-98A    Road King Classic large oval top-stitched                                               
                     passenger backrest pad
50246-00      Passenger footboard covers
59005-98      Road King Classic fender skirt
69627-99      Headlight  trim ring
69622-99B    Passing lamp trim rings
69740-01      Turn signal trim rings
69308-02      Turn signal lens kit smoked

69330-02      Bulb, amber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten